Website de Claudi Mans: IniciCurrículum - DidàcticaDivulgacióEnllaços - Pseudociència - Recerca

 

AGENDA

Activitats futures (blog -->)

 

Activitats 2016

14-1-16  Barcelona, Aula Magna de la UB. Organització Jornada sobre Alícia al País de les Meravelles. De 16 a 21 h.

19-1-16 Andorra, avaluació del programa de doctorat de la Universitat d'Andorra (AQU).

21 i 29-1-16 Barcelona, formació química per a bombers de Barcelona i bombers de la Generalitat de Catalunya.

24-1-16 Barcelona, Restaurant 7 Portes. Esmorzar de Ciència (9 a 12 h). Introducció a la ciència de la cuina. De 10 a 10:30 h.

11-3-16 Barcelona, El Tinglado. Xerrada-sopar "Ciència i cuina", 19:30 a 23 h.

18-2-16  Barcelona, Ateneu Barcelonès, tertúlia August Puncernau "Ciència de la cuina" 18:30 a 21:00

23-4-16  Barcelona, Rambla Catalunya-Provença, estand UB. Signatura de llibres 12 i 17 h.

26-4-16  Figueres, centre penitenciari Puig de les Basses, CFA Tramuntana. Xerrada als interns "Ciència i cuina" 11 a 13 h.

Maig 2016 Barcelona. Cursets a Bombers de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

9-6-16  Donòstia. Avaluació Universitat Mondragón.

1-7-16  Barcelona. Casa de Convalescència. Jornada de professors de química d'FB. Conferència inaugural "Realment, cal que sàpiguen química?"

4 a 7-7-16 Barcelona, congrés internacional Formula VII. Vicechairman.

5-7-16 Castelldefels, UPC. Curs d'estiu Jordi Mazón. Sessió "Serveixen de res les demostracions experimentals de química?" 11:30 h.

1-9-16 a 30-6-17  Barcelona, Projecte Exper(i)ència amb l'escola Turó del Cargol. Científic tutor.

16-11-16 Santa Coloma de Farners, Auditori. Dia de la Ciència a les Escoles Conferència "Cuina, la química complicada". 11:00h

24-11-16 Barcelona, conferència a l'Aula d'Extensió Universitària del Baix Guinardó. "La química de la cuina". 17:30h

 

Activitats 2015

21-1-15 Manresa, Associació Viure i Conviure. Conferència "Mengem química?". 17 h.

6-3-15 Barcelona, Facultat de Biologia UB. Jornada sobre astrobiologia. "La química que fa possible la biologia" 10:15 a 10:45 h.

10 i 11-3-15  Barcelona, Col·legi Major Sant Jordi UB. 45 Jornadas del CED. Director científic.

11-3-15  Barcelona, Casal de la Font d'en Fargas. Xerrada "Mengem química?". 18:30 a 20:30 h

14-5-15  Barcelona, Col·legi Major Sant Jordi. Jornada "Texturas" de la Sociedad Española de Químicos Cosméticos. Conferencia inaugural "¿En qué unidades se mide la textura?"  10:15 a 11:00

9 a 12-6-15 Barcelona, UB. Congrés ODELA "Otras maneras de comer". Comunicació oral "Pagar por lo que no contiene" (sessió 11, 11/6/15). Actas, p. 2447 a 2470.

6-7-15. Santa Coloma de Gramenet, Campus de l'Alimentació de Torribera UB . Curs "Cuina i Ciència " dirigit per Pere Castells.  Classe "Les coccions". 17 a 19 h.

9-9-15 Barcelona, escola Sagrat Cor Diputació. Xerrada inaugural de Jornada per a professors "Els tres experiments de la Rínxols d'Or". 9:30 h.

16-9-15 Medellín (Colòmbia) Conferència al Parque Explora i Fiesta del libro de Medellín "Lectores de etiquetas" 17 h.

17-9-15 Medellín (Colòmbia) Conferència a la Librería 9 3/4 "Tortilla al aguafuerte" 18 h.

22-9-15 Viladecans. Participació per invitació al Focus Grup sobre "Divulgació científica a la nova biblioteca de Viladecans".

25-9-15 Barcelona, Aula Magna UB. 2nd International Congress on Cocoa and Chocolate in Medicine. Opening Lecture "Hesitations of an extraterrestrial scientist: what's chocolate?" 9 h.

18-11-15  Sabadell, Casal Pere Quart. Dia de la Ciència a les Escoles. Conferència a alumnes de 4rt d'EGB i batxillerat "La cuina, un laboratori científic?"  11:30 a 13:00 h.

19-11-15 L'Hospitalet, Centre Cultural Sant Josep. Setmana de la Ciència. Conferència "Mengem pels ulls: el color dels aliments" 19 h.

23-11-15 Lleida, UdL. Màster d'Investigació Biomèdica. Conferència sobre comunicació científica. 12 h.

25-11-15 Barcelona, UB Campus Mundet, Sala d'actes del Palau de les Heures. Jornada "L'Alícia ha fet 150 anys"  Conferència "Per què als científics els agrada citar l'Alícia?" 13:15 h

11-11 i 4-12-15 Barcelona, La Salle Bonanova. Xerrades a 3r i 4rt d'ESO "Ciència a la cuina" 9h.

 

Activitats 2014

15-1-14 Barcelona, Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Vilapicina i Torre Llobeta. Conferència: "Mengem química? Additius a la cuina de casa". 18 h.

3-2-14  Terrassa, Escola Industrial, alumnes del Liceu Egara "La cuina com a eina per aprendre ciència"  11 h.

10-3-14  Sabadell, Auditori UNNIM. Aula Gent Gran. Conferència "Mengem química? Additius i reaccions a la cuina de casa". 18 h. (1ª edició)

17-3-14  Sabadell, Auditori Fira de Sabadell. Aula Gent Gran. Conferència "Mengem química? Additius i reaccions a la cuina de casa". 17 h. (2ª edició)

18-3-14 Barcelona, CosmoCaixa, Matins de Ciència. Conferència "Cuina, la química complicada". 10:00h. Per a alumnes d'ESO i batxillerat.

20-3-14 Granada, Auditori Facultad de Química. Conferencia del cicle "Ciencia y Tecnología del siglo XXI" de la Academia de Ciencias "Los tensioactivos en el mundo de hoy" 12:00.

24-3-14  Sabadell, Auditori UNNIM. Aula Gent Gran. Conferència "Mengem química? Additius i reaccions a la cuina de casa". 18 h. Per inscripció. (3ª edició)

25-3-14  Badalona, Centre Cultural el Carme. Cursos Gaudir UB, "Alimentació i cuina". Classe "Ciència i cuina" 19 a 21 h.

1-4-14  Barcelona, Aula d'Extensió Universitària Ramon Juncosa. Conferència "Mengem química? Les etiquetes dels productes de menjar" 17:30 h.

2-4-14  Cerdanyola del Vallès, Aula d'Extensió Universitària. Conferència "Mengem química? Els secrets de les etiquetes dels productes de menjar" 18 h.

9-4-14  Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia 2014-3. "Menys productes químics a casa?". 17 h.

9-4-14 Barcelona, Institut d'Estudis Catalans, Societat Catalana de Química. XXVIè Debat de Química. Ponència "Taules periòdiques menys convencionals"  19:15.

8-5-14  Barcelona, Aula Gent Gran Baix Guinardó. "Mengem química? Els secrets de les etiquetes dels productes de menjar". 17:30 h.

13-5-14  Granollers, Sala d'actes del Museu. Conferència "Mengem química? Els secrets de les etiquetes dels productes de menjar" 18 h.

14-5-14  Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia 2014-4 "La ciència de les sensacions: sabors, olors, flavors i textures dels aliments". 17 h. Entrada gratuïta

15-7-14 Barcelona. Curs "Vull ser divulgador: aprenent a difondre el teu coneixement" d'Els Juliols de la UB 2014. Conferència  "Divulgació i quotidianeitat: explicar la ciència de forma propera"

21-10-14 Santa Coloma de Gramenet, Setmana de la Ciència. Conferència-taller "La Ciència ajuda la cuina?". Biblioteca del Fondo, 18:30h. Amb  Pere Castells.

12-11-14 La Garriga, Teatre del Patronat. Setmana de la Ciència. Xerrada "La cuina, la química complicada" 4rt d'ESO i 1r de batxillerat. 9:15 a 10:30 h.

18-11-14 Mataró, Escola El Turó. Xerrada a alumnes de 3r i 4rt ESO: "Cristalls a la cuina". 11 a 13 h.

19-11-14  Barcelona, Institut Montserrat. Dia de la Ciència a les Escoles. Conferència "La cuina, la química complicada". 4rt d'ESO i 1r de batxillerat. 11:30 a 13 h.

29-11-14 Barcelona, Col·legi de Químics. Jornades d'Ensenyament de la Química. Ponència "El (meu) blog de ciència (i altres coses)"

 

Activitats 2013

17-1-13  Pamplona. Restaurant El Baluarte. Xerrada-taller "Cenamos ciencia", i sopar posterior. 21 h.

21-1-13  Barcelona, Escola Dovella. Taller amb demostracions per a nens de 5è de Primària. 11:30 h.

24-1-13  Barcelona, La Fàbrica del Sol. Centre Cívic Urgell. Conferència-taller "Les etiquetes dels productes de consum: cosmètics i detergents" 18:30 h.

31-1-13  Barcelona, La Fàbrica del Sol. Centre Cívic Sagrada Família. Conferència-taller "Els secrets de les etiquetes dels aliments envasats". 18:30 h.

11-2-13 Barcelona, Institut d'Estudis Catalans. Taula rodona sobre el llibre "Ciència i Universitat a Catalunya. Una proposta de futur". Breu ponència sobre la introducció del llibre. 19 h.

13-2-13  Santa Coloma de Gramenet, Campus Torribera "La Universitat dels Nens i les Nenes de Catalunya a la UB". 9:30 a 13:30. Organització general.

13-2-13  Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia 2013-1. Amb David Bueno "Gens i gent" 17 h.

14-2-13  Barcelona, CosmoCaixa. Matins de Ciència: "La cuina, la química complicada". 10 h.

27-2-13  Calella, Aula d'Extensió Universitària. Conferència "Mengem química?" 18:30.

12-3-13 Barcelona, CosmoCaixa 18:30 h. Jornada EcoTendències. Minipresentació "Tres sostenibilitats al Campus de l'Alimentació de Torribera".

13-3-13  Catalunya Ràdio. Intervenció al programa de Manel Fuentes amb Jorge Wagensberg  10:10 a 10:35h.

13-3-13  Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia 2013-2. "La ciència de la Sagrada Família" 17 h.

21-3-13  Montgat, aula TIMÓ. Biblioteca sala Pau Casals. Conferència "Veritats i mitges veritats de les etiquetes dels aliments". 18:30 h

4-4-13 Barcelona, escola Sant Ramon Nonat (Sagrat Cor). Conferència par a alumnes de 4rt d'ESO "Recerca a la cuina: de la ciència al plat".

2-5-13  Solsona. Aula de la Tercera Edat. "Mengem química? Els secrets de les etiquetes de menjars" 18 h.

6-5-13  Barcelona (CETT) Classe "Química y cocina" del "Curso de alta gastronomía ejecutiva y creativa".

7-5-13  Barcelona, Ateneu Barcelonès. Conferència "Xocolatologia experimental" dins del cicle "Tardes de ciència i xocolata" de la Unitat de Cultura Científica de la UB. 18:30 h. Entrada lliure.

14-5-13  Badalona, Aula de la Gent Gran de Badalona. Teatre Zorrilla. Conferència "Marie Curie, química i física" 17:30 h. Per a associats.

17-5-13  Barcelona, escola Zürich. Conferència (projecte FECYI) per a alumnes d'ESO "La recerca en cuina i alimentació" 9 h. Activitat restringida.

18-5-13  Lleida, Edifici Polivalent Campus de Cappont, UdL. III Jornada de Biblioteques Escolars de les comarques de Ponent " Trobada de mestres</as i responsables de biblioteques. Xerrada-taller "Guia per intentar comprendre l'Alícia". 9:45 a 11:15h. Per a professionals.

23-5-13  Barcelona, Fac.Física, ICE UB "Gestió de RRHH a la universitat" en el curs de l'ICE-UB "Pla de formació en Gestió i Recerca de la UB". 16 a 18 h. Per inscripció.

11-6-13  Barcelona, Aula d'Extensió Universitària Ramon Juncosa. Conferència "Marie Curie, física i química". 17:30 h. Per a socis.

25-6-13 Barcelona, Col·legi de Químics. Acte en memòria del Dr. Pere Miró. 19 h. Entrada lliure.

1-7-13 Lleida-Juneda (Granja -escola les Obagues), Claustre de l’IES Josep Lladonosa. Xerrada-taller “Xocolata i cuina, no només per a ciències” 9:30. Per inscripció.

8 a 12-7-13  Santa Coloma de Gramenet, Campus Torribera. Juliols de la UB. Curs de 20 h "Pràctiques de ciència tot cuinant". Directors Pere Castells i Claudi Mans.  Direcció i impartició de 8 h.

9-7-13  Barcelona, Col·legi d'Arquitectes, Taula rodona sobre el fracking. 18:30h. Participació a la Fila Zero.

13-7-13  Berga. Curs Explora (UPC-UB) Conferència "Ciència i cuina: Innovació alimentària i culinària". 9:00. Per inscripció.

19-7-13  Terrassa, Juliols de la UB. Ponent a la taula rodona "La difusió del coneixement científic", del curs "Ciència versus paraciència: lot de supervivència per aplicar el mètode científic a la vida diària" 18:30h.

24 i 25-7-13 Alacant, Cursos d'Estiu de la Universitat. Curs "La ciència pren la paraula: Els problemes socials de la pseudociència". 24-7: Taula rodona "No usaras el nom de la ciència en va". 25-7: classes ""A mi em funcionen": les ecoboles de rentat i altres miracles químics pseudocientífics". 9:30 a 13:30.

1-10-13 Centelles. Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran. Xerrada "Mengem química? Les etiquetes dels aliments preparats". 18 h.

9-10-13  Ponferrada (Castilla-León), Museo Nacional de la Energía. Conferència-taller "Nuestra cocina, ¿un laboratorio químico?" 18 a 20 h.

15-10-13  Granollers, Aula de la Gent Gran (sala d'actes del Museu). Conferència "És possible un futur sense petroli ni nuclears?" 18:30 h.

16-10-13  Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia 2013-5. "Envàs, on vas anar?" 17 h.

16-9-13 L'Hospitalet, Centre Cultural Sant Josep, activitat "Pessics de Ciència". Conferència "La cuina avançada és un laboratori químic?" 19:30h.

24-10-13  Barcelona, Facultats de Física i Química UB, Jornada de Vaga. Atri solar: xerrada "Termodinàmica i cinètica de la independència". 11 h.

26-10-13  Cardona, Vilars Rurals. Taller-xerrada "La cuina, el laboratori químic de casa". Per a hostes dels Vilars Rurals. 10:30 h.

7 a 9-11-13  Barcelona, Jornades de Física i Química de Secundària. Presentació de ponència oral "Treballs de recerca en nutrició, alimentació i gastronomia, i el premi UB-Ferran Adrià". Amb Pere Castells. 7-11-13, Sala de l'IEC, 18 h.

9-11-13  Santa Coloma de Gramenet, Campus de l'Alimentació. Coordinador general de la Festa ExpAliments 2013. 10:30 a 14:30h. Entrada gratuïta

11-11-13  Barcelona, Facultat de Química, Jornada doctoral. Ponència "La Química oculta del Petit Príncep". 17 h.

14-11-13  La Garriga, Associació "El Pou Calent". Conferència "Sabem llegir les etiquetes dels aliments?" 19 a 20:30 h.

18-11-13 Barcelona, IB Jaume Balmes. Xerrada a alumnes de 1r de Batxillerat: "Les pseudociències" 13:30 h.

19-11-13 Sta Coloma de Gramenet, Centre Cívic del Riu, Carrer de Lluís Companys, 9. Conferència-taller "La ciencia ajuda la cuina?". Amb Pere Castells. 19 h.

21-11-13 Barcelona, IB Icària. Conferència "Mengem química? Mirel les etiquetes!". 10:30 a 12:00h.

25-11-13  Sant Cugat del Vallès, IES Arnau Cadell. Dia de la Ciència a les escoles. Xerrada "Es pot investigar a la cuina de casa i als restaurants?" Alumnes de 4rt d'ESO i batxillerat. 10:30 a 12:00h

11-12-13 La Seu d'Urgell, Escola Oficial d'Idiomes. Xerrada "Per què els científics posen cites d'Alícia i del Petit Príncep?" 18:30h

 

Activitats 2012

19-1-12  Barcelona, CosmoCaixa. Els Matins de Ciència. Conferència per a alumnes de 4rt d'ESO i Batxillerat "Cuina, la química complicada" 10 h.

1-2-12  Calella  Aula d'Extensió Universitària. Conferència "Madame Curie, física i química". 18:30.

2-2-12  Barcelona, Can Fabra. Aula d'Extensió Universitària Sant Andreu. Conferència "Hi ha futur sense nuclears ni petroli?" 17:30 h.

3 i 4-2-12 Inca, Mallorca. Curset sobre química i cuina per a professors de secundària. 16:30-21 h (3/2) i 9:30-14 h (4/2).

15-2-12  Barcelona, CEIP Torrent de can Carabassa. Xerrada amb demostracions a alumnes de 6è de Primària sobre física i química a la cuina. 11:30 h.

24-2-12  Almería, Facultad de Ciencias. Viernes científicos. Conferencia "Ingeniería química gastronómica" 12 h.

24-2-12  Almería, bar Demodé, "Ciencia en bares". Coloquio "Jamón, sulfúrico y otros productos naturales". 22 h.

6-3-12  Barcelona, Museu de la Xocolata. Cicle "Tardes de ciència i xocolata".  Conferència amb demostracions "Xocolatologia experimental". 18 h. Organitza la Unitat de Cultura Científica de la UB.

16-4-12  Terrassa, Ins. de Terrassa. Xerrada a alumnes de Cicles Superiors: "La cuina com a laboratori científic" 16 h.

18-4-12  Barcelona, CETT. Classe "Química para cocineros" dins del Curso de Alta Gastronomía Ejecutiva y Creativa. 3 h.

25-4-12  Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia "L'art científic que m'agrada: de Velázquez a Eugènia Balcells" 17 h. Entrada gratuïta.

2-5-12  Santa Coloma de Gramenet, Torre Balldovina. Aula d'extensió universitària de la gent gran. Conferència "Veritats i mitges veritats de les etiquetes dels aliments". 17:30 h.

7-5-12 Castellar del Vallès, IES Castellar. Xerrades a alumnes de 3rt d'ESO: "Química i cuina" 9 i 12:30 h

9-5-12  Barcelona, Institut d'Estudis Catalans, assistència i participació a la jornada "La cuina catalana, entre la cuina d'autor i la cuina tradicional". 9 a 19 h.

11-5-12  Santa Eulàlia de Ronçana, Centre Cultural La Fàbrica. Activitats del Col·lectiu Ganxo. Xerrada "Mengem química?" 20:00.

21-5-12  Barcelona, ICE de la UB. Curs de Formació de Professorat Universitari. Tema "Gestió de RRHH per a professorat" 18:00-19:30

23-5-12 Manresa, Fundació Universitària del Bages. Lliurament dels premis de treballs de recerca de batxillerat. Conferència de clausura "Madame Curie, 101 anys després" 18:30.

1-6-12.  Sant Benet de Bages (Fundació Alícia) Congrés Nanoformulation 2012. Conferència de presentació "Science and kitchen".  9:30.

11-6-12  Barcelona, UB Dept. Enginyeria Química. "Curso de operadores de terminales químicas y de gas" Asterquigas - DEQUB. Introducció al curs. 9 a 10 h.

11-6-12 Barcelona, CIC Via Augusta. Aula de la Gent Gran. Conferència "Additius en els aliments". 17 h.

26-6-12  Sevilla, Hotel Silken. Congreso Internacional del ANQUE. Taula rodona sobre Public Communication of Chemical Engineering

3-7-12 Tarragona, URV. CEICS Chemistry Nobel Campus, Conferència amb demostracions, amb Pere Castells (Fundació Alícia): "Culinary Chemistry 1821 to 2012" 17-19:30

4-7-12  Barcelona, UPF. VII CIDUI. Membre del Comitè Científic. President de sessió.

9 a 13-7-12 Curs dels Juliols UB a Torribera "L'alimentació: de la recerca a la taula". Codirecció amb MªCarme Vidal, i impartició d'una sessió de 2 h: "Situació actual d'etiquetatge dels aliments".

12-7-12 Madrid, UPM, Jornadas "Enseñanza de la Física y la Química". Comunicación oral "Divulgar o vulgarizar. El problema del lenguaje"

16-7-12  Barcelona, UB, Finca Pedro i Pons. I Trobada de Divulgadors de la UB. Ponència "ExpAliments, una festa al voltant de la ciència".

27-9-12  L'Hospitalet de Llobregat, empresa FESTO. Forum alimfarmaTec2012 Ponència "Sostenibilidad, seguridad y eficiencia energética ¿son compatibles?" 9:30 h. Per invitació.

10-10-12 Alacant, 2º Congreso de Estudiantes de Ingeniería Química. Conferència "Ingeniería Química Gastronómica"  9:30 a 11:30 h.

16-10-12  Castelldefels, campus UPC. Aules Sènior de Castelldefels. Conferència "Veritats i mitges veritats de les etiquetes dels menjars, detergents i cosmètics". 18 h.

17-10-12. Barcelona, CosmoCaixa. Tertúlia 2012-5. "Veritats i mitges veritats de les etiquetes dels aliments". 17 h.

19-10-12  Barcelona. Xerrada a "La Fàbrica del Sol". "Els secrets de les etiquetes dels productes de consum". 18 a 19:30 h.

31-10-12  Santa Coloma de Gramenet (Torre Balldovina), Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran. Conferència "Marie Curie, física i química" 17:30h

8-11-12   Barcelona, Facultat de Química UB. Col·loqui "La Tutoria de Final de Carrera" 13 h.

16-11-12  Elda (Alacant)  Centre Cívic. Conferència magistral Setmana de la Ciència. "La ciencia de la cocina"  19 h.

21-11-12  Martorell, auditori Joan Cererols, Dia de la Ciència a les escoles. Xerrada a escolars: "Cuina, la química complicada" 11:30 a 13 h.

21-11-12  Mataró, Aules Sènior. Conferència "Mengem química? Additius i reaccions a la cuina de casa" Foment mataroní, 18 h.

22-11-12  Badalona, Museu de Badalona. Setmana de la Ciència 2012. Conferència. "Envoltats de química" 19 h.

27-11-12  Vigo, Facultad de Química, Universidade de Vigo. Conferència "¿Química gastronómica o gastronomía química?" 12:30 h.

 

Activitats 2011

19-1-11  Barcelona (Sarrià) Casa Orlandai. Cafè científic. "La química de la cuina"  19 a 21 h.

24-1-11  Barcelona (Gràcia) Biblioteca de la Vila de Gràcia. Conferència "Molècules del menjar i el beure" 19 h. Activitat de l'Any Internacional de la Química.

18 i 19-2-11  Menorca (Ciutadella i Maó). Centre d'Educació del Professorat de Menorca  Curs "Química i alimentació" 1ª part (9 h).

1-3-11  Barcelona, Col·legi Major Ramon Llull. Conferència "Química i alimentació". 22 h.

3-3-11 Bilbao, Alhóndiga. Conferència del cicle de l'Any Internacional de la Química: "Química y cocina" 18 h.

9-3-11 Madrid, CaixaFòrum. Simposio ENCIENDE. Ponència "Reflexiones sobre la ciencia en edad temprana en España: la perspectiva social". Organitza COSCE. 16 h.

14-3-11 Saragossa, Ibercaja-Zentrum. Conferència de l'Any Internacional de la Química "Gastronomía química". Organitza Facultad de Ciencias U. Zaragoza i CienciaViva. 19 h.

15-3-11 Sta. Coloma de Gramenet, Campus Torribera. Visita i conferència amb l'Aula d'Extensió Universitària de Santa Coloma: "El nou campus de Torribera i l'alimentació del Segle XXI" 10 h.

17-3-11 Lleida, CaixaFòrum. Matins de Ciència. Conferència per a alumnes d'ESO i batxillerat: "Cuina, la química complicada" 10 h.

18-3-11 Barcelona, IES Carrasco i Formiguera. Xerrada als alumnes de batxillerat "La catàstrofe nuclear de Yukushima" 9:30 h

18-3-11 Palma de Mallorca. Centre de Cultura de Sa Nostra. Cicle "Educar: família, escola i entorn". Conferència inaugural "Molècules a la cuina" 18:30 h.

22-3-11 CosmoCaixa Barcelona. Matins de Ciència. Tema "Cuina, la química complicada". 10 h.

22-3-11  Barcelona, Museu de la Xocolata. "Xocolatologia experimental" dins del cicle "Tardes de ciència i xocolata Museu - UB". 17 h.

23-3-11  CaixaFòrum Tarragona. Conferència "Cuina, la química complicada"  10 h i 11:30 h. 24-3-11 Barcelona, Escola d'Hostaleria i Turisme CETT. Mostra gastronòmica. Ponència "Tecnologies de laboratori a la cuina" 13:30

30-3-11 Terrassa, Biblioteca Central. Xerrada a alumnes de batxillerat: "La cuina, eina per explicar ciència"

30-3-11  Barcelona, Escola d'Hostaleria i Turisme CETT. Curs d'Alta Gastronomia Executiva i Creativa. Classe " Química en la cocina". 17 a 20 h.

1 i 2-4-11  Menorca (Ciutadella i Maó). Centre d'Educació del Professorat de Menorca  Curs "Química i alimentació" 2ª part (9 h).

6 i 7-4-11 Barcelona, Casa de Convalescència UAB, 41 Jornadas del Comité Español de la Detergencia. Organització i direcció científica.

8-4-11  Santa Coloma de Gramenet, Campus de l'Alimentació de Torribera,. Seminari Permanent de Física i Química, i Seminari Permanent de Ciències. Conferència "Les ciències a l'alimentació". 16 h.

11-4-11  Castellar del Vallès, IES Castellar. Xerrada per a estudiants "La cuina, la química complicada". 9:30 i 11:45 h.

12-4-11 La Corunya, Facultad de Ciencias, Salón de actos. Conferencia AIQ'11 "Gastronomía interfacial y coloidal". 12 h.

14-4-11  Vilafranca del Penedès, IES Eugeni d'Ors. Conferència per a batxillerat "Marie Curie, física o química" 9:30 h.

14-4-11 Barcelona, ICE-UB (Facultat de Dret, aula 7) Curs per a professors universitaris. Tema "Gestió de recursos humans a la universitat" 16 a 18 h.

14-4-11  Barcelona, Ateneu Barcelonès. Taula rodona "La cuina mediterrània". 19:30 h.

15-4-11  Martorell, Col·legi La Mercè. Conferència per a Batxillerats "Molècules del menjar i el beure". 9 h.

9-5-11  Barcelona, Dept. Ensenyament. Conferència "¿Es posible la química sin matemáticas?" Gravació i posterior difusió a la xarxa. Organitza la Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas (FESPM).

14-5-11  Banyoles, Museu Darder. Organitza Astrobanyoles. Conferència "Mengem química? La ciència de la cuina".  19 h.

16-5-11  Barcelona, CETT. Presentació del llibre "Aparells i utensilis aplicats a la cuina professional". 18 h.

18-5-11 CosmoCaixa Barcelona. Tertúlia 2011-4 "Química per a la neteja de casa: Renten les ecoboles?. 17 h.

19-5-11  Barcelona, FNAC - L'Illa. Conferència amb experiments "Sferificacions i macarrons: la ciència de la cuina" 19:30 h.

20-5-11  Terrassa, Escola d'Enginyeria Industrial. Conferència per a batxillerat: "La cuina, eina per explicar ciència". Organitza Ajuntament de Terrassa. 9:30h.

23-5-11 Barcelona, UPC edifici Vèrtex. Sessió "Química e industria química, positiva o negativa?" dins del curs "Controvèrsies tecnològiques", sobre aprofitament pedagògic de temàtiques socials conflictives. 17:30 a 20:00 h. Càtedra "Victoriano Muñoz Oms".

25-5-11 Sant Just Desvern, Institució La Miranda. Conferència a alumnes d'ESO i batxillerat. "Cuina, la química complicada ". 11:30.

10 a 30-5-11  Mataró, cicle de 4 conferències sobre aliments. "Menjarem química? O ja la mengem?" Organitza Te de tertúlia. Can Palauet, dies 10, 17, 24 i 30 de maig, 18:00 a 19:30 h.

7-6-11  L'Hospitalet. La Bòbila. Conferència "Cuina, la química complicada" Clausura de les 12es. Jornades Científiques i Tecnològiques de Secundària de l’Hospitalet. 12 h.

9-6-11. Barcelona, ICE de la UB. Taula rodona sobre recerca en docència universitària. Aula Magna de l'edifici històric, 11 h.

9-6-11  Girona, Auditori Josep Irla, cicle "Química, la nostra vida, el nostre futur". Conferència "Sferificacions i macarrons. La ciència en la cuina tradicional i moderna" Amb Joan Roca. 9-6-11  Girona, Fontana d'Or, cicle "Química, la nostra vida, el nostre futur".

27-6-11 Buenos Aires, Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Industrial (INTI) Sessió de formació a directius patrocinada per ONUDI (4 h) i conferència oberta "El futuro de la alimentación desde el rastreo de las etiquetas" (2 h)

29-6-11  Buenos Aires, Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Industrial (INTI) Conferència invitada  a la Jornada de Detergencia, Tensioactivos y Afines. "Relaciones entre industria, centros de investigación y universidad en España en el sector de la detergencia y la cosmética" 10:15 h

29-6-11  Buenos Aires, Argentina. Instituto Nacional de Tecnología Industrial (INTI) Conferència invitada  a la Jornada de Detergencia, Tensioactivos y Afines. "El futuro de los detergentes: Detergentes convencionales, ecológicos y alternativos" 14:30 h.

4-7-11 Barcelona, Curs "Tastets d'història de la ciència" dels Juliols de la UB. Dirigit per Josep Mª Fernández Novell. Tema "Història de la Química a la Universitat de Barcelona". 12 a 14 h.

5-7-11  Barcelona, Observatori Fabra. Dins del cicle "Sopars amb estrelles". Conferència "L'artificial, naturalment" 21 h

20-7-11 Alacant, Universitat d'Alacant. Jornades Indoquim 2011. Conferència invitada "¿Es posible divulgar la química? " 11:30 h.

14-9-11 Girona, Servei Educatiu del Gironès . Conferència "La Ciència de la Rínxols d'Or: experiments a la cuina". 17:30 h.

15-9-11  Barcelona, UPF (Roc Boronat), Campus Gutenberg de Comunicació Científica. Ponent a la taula rodona sobre el paper dels llibres a la divulgació científica. 17:30 a 19 h.

29-9-11  Ciudad Real, Facultad de Ciencias Químicas Universidad Castilla-La Mancha. Conferencia "Gastronomía química" 12:30 h.

5-10-11 CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies 2011-5  "Nuclears: sí / no/ no contesta, gràcies" 17 h.

10-10-11  Barcelona, biblioteca Xavier Benguerel. Conferència "La cuina de casa, un laboratori químic". 19 h.

11-10-11  Castelldefels, Campus UPC, aula magna de l'Escola de Telecomunicacions i Aeronàutica. Conferència a l'Aula d'Extensió Universitària Sènior de la UPC. "No tot és química" 18 h.

13-10-11 Terrassa, MNaCTec. Cicle de Literatura Científica 2011. Presentació dels llibres "La truita cremada", "Els secrets de les etiquetes" i "Sferificaciones y macarrones". 19 h.

18-10-11 Lleida, Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Setmana de l'Any Internacional de la Química, cicle "Un mol(t) de química". Conferència "Gastronomia química". 19:30 h.

19-10-11  Barcelona, IES Jaume Balmes. Conferència "La cuina, un laboratori químic?". 13 a 14:30 h.

19-10-11 L'Hospitalet de Llobregat, Centre Cultural Sant Josep. Inauguració del cicle "Pessics de ciència". Conferència "(No) tot és química". 19:30 h.

8-11-11 Sant Cugat del Vallès, Auditori. Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. Conferència a batxillerat: "L'alimentació, cada cop més en mans de la tecnologia?" 11 h.

8-11-11 Badalona. Conferència a l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran "La cuina, un laboratori químic?"  Teatre Principal, 17:30 h. 10-11-11 Barcelona, Paranimf de la UB. 4ªs Jornadas de Enseñanza de la Química de la ANQUE. Conferència inaugural "Emulsiones sociales: Química de la convivencia". 19 h.

10-11-11  Barcelona, paranimf de la UB. IV Jornadas sobre la enseñanza de la Química (ANQUE y Associació de Químics de Catalunya). Conferència inaugural "Emulsiones sociales: la química de la convivencia".

14-11-11  Logroño, Universidad de La Rioja, Semana de la Ciencia. Conferència "Química gastronómica" 13 h.

15-11-11 Barcelona, Expoquimia (Fira de Barcelona) Taula rodona "Química alimentària", organitzada per l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació. 16 a 18 h.

17-11-11 Oviedo. Aula Magna de la Universidad de Oviedo. Conferència "Por qué a los químicos no nos quieren" 19 h.

18-11-11 Vilassar de Mar, IES Jaume Almera. Conferència a alumnes i famílies: "La cuina, la química complicada". 12 a 14 h.

18-11-11 Cardedeu, Museu-Arxiu Tomàs Balvey. Conferència "La cuina, la química complicada" En el marc de la Setmana de la Ciència 2011. 19:30 h.

21-11-11  Vilanova del Camí. IES Pla de les Moreres. Conferència a alumnes de batxillerat: "La cuina de casa, un laboratori químic?". 10:30.

22-11-11  Jaén, Universidad de Jaén (Facultad de Ciencias Experimentales) i Colegio de Químicos de Sevilla, delegación de Jaén. Año Internacional de la Química. Conferència "¿Comemos química? Las etiquetas de los alimentos" 12:30 h.

23-11-12  Barcelona, Facultat de Química UB. Participació en la taula rodona "Química és tot" Aula Magna, 12 h.

25-11-11  Manresa, Fundació Universitària del Bages. Conferència a mestres d'Infanfil i Primària "Mengem química, naturalment" 18:30 h.

30-11-11 Barcelona, Campus UPF. Presentació informe SAM de l'ACSA. Taula rodona "Cuina tradicional i tecnologia: poden conviure?"  10 a 13h.

13-12-11 Vic, Universitat de Vic. TLC: Tertúlies de literatura científica: "Química de cada dia. Els secrets de les etiquetes" Per a alumnes de 4rt d'ESO. 10-11:30h

15-12-11 Terrassa, MNacTeC. Cicle sobre literatura científica. Conferència sobre el llibre "La vaca esfèrica" 19 h.

16-12-11 Barcelona, IES Valldemossa. Xerrada a 2n d'ESO: "Química i menjar" 9 i 10 h.

 

Activitats 2010

20-1-10   CosmoCaixa Barcelona. Aula de Ciència 2010-1. "La grip nova. On som" Amb Mercè Piqueras, presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica i microbiòloga  17:00.

5-2-10   Manacor, Biblioteca Municipal. Conferència "Sabem el què menjam? Les etiquetes dels aliments".  20 h. Entrada lliure

9-2-10  Badalona, llibreria Saltamartí.  (Canonge Baranera 78). Presentació del llibre de Jordi Mazón, Mariano Barriendos i Marcel Costa "El temps a Catalunya dia a dia". 19:30 h.

10-2-10  Barcelona, IL3-UB. Conferència inaugural del Màster en Seguretat Alimentària: "Què vol dir comprendre una informació"  9:00 a 10:30.

18-2-10  Barcelona, IES Jaume Balmes. Conferència per a 2n de Batxillerat "La ciència de la cuina" 14-15 h.

18-2-10  Barcelona, Institut d'Estudis Catalans, Carme 47 (Sala Nicolau d'Olwer). Acte de presentació del lloc web dedicat al professor Juan José García Domínguez. Conferència "Gastronomia interfacial i col·loïdal" . 19 h.

24-2-10   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2010-1. "Nous aparells de la cuina tecnoemocional".  17:00.

24-3-10   CosmoCaixa Barcelona. Aula de Ciència 2010-2. "Les cèl·lules mare". Amb David Bueno, professor de Genètica de la UB.  17:00.

26-3-10  Manresa, IES Lacetània. XXIV Jornades Científicotecnològiques. Conferència "Sal polivalent". 11:30 a 13 h.

6-4-10  Barcelona, CETT. Classe-taller "La química culinària" dins del "Curs d'Alta Gastronomia Executiva i Creativa". 17 a 20 h.

7-4-10  Madrid, ADELMA. Conferència "¿Qué podemos aprender de la publicidad de los detergentes "ecológicos"?". 12:30 h.

9 i 10-4-10  Lund (Suècia)  Reunió de la Working Party on Chemical Engineering Education de la EFCE.

12-4-10  Barcelona, Aula Magna edifici històric UB. Presentació del nou llibre "Sferificaciones y macarrones", editat per Editorial Ariel. Presenta Ferran Adrià.  19 h.

14 i 15-4-10  Barcelona. Hotel Alimara. 40 Jornadas del Comité Español de la Detergencia. Direcció científica i presentació de la comunicació "Análisis de las alegaciones publicitarias y de la eficacia de las bolas de lavado".

22-4-10  Badalona, Plaça de la Vila. Signatura de llibres. 18 a 20 h.
23-4-10 Barcelona, Alumni UB (Diputació 350) Signatura de llibres. 13 a 14 h.
24-4-10  Mostra gastronòmica de Santa Coloma de Gramenet.  Presentació: "L'alimentació del futur: el projecte Torribera" 13 h.
28-4-10  Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Taula rodona entre periodistes i científics sobre additius alimentaris. Ponència "Cap a dues societats de consum" 12 a 15:30 h. Per invitació.

5-5-10  Castellar del Vallès,  IES Castellar. Xerrades als alumnes de 3r. d'ESO. "Química de la cuina" 10 i 12:30h.

13-5-10  IES Can Jofresa, Terrassa. Xerrada "Universitat a la bolonyesa" d'orientació professional a 1r i 2n de batxillerat. 10:15 h

19-5-10   CETT, Barcelona.  Participació a la IV Trobada gastronòmica: xerrada "Gastronomia interfacial i col·loïdal" i jurat del premi de gastronomia i cuina.

24-5-10  Vigo. Club Faro de Vigo. Conferència "¿Comemos química?". 20 h.

7 a 10-6-10  Estocolm (Suècia).  Congrés Formula VI. Membre de l’International Advisory Board.
11-6-10  Xerrada a nens de l'escola "El Sagrer" de Barcelona. "Sembla màgia però no ho és"

29-6-10.  Tarragona, Universitat d'Estiu de la U.Rovira i Virgili. Curs "Com comunicar ciència i no morir en l'intent". Intervencions: " Aliment natural, equilibrat i complet: tres conceptes buits de contingut" i "La ciència de la cuina tecnoemocional" 9 a 11:30 h.

5-7-10  Universitat de Barcelona, Col·legi Major Sant Raimon de Penyafort. Campus de Ciencies d'Estiu per a batxillerat UB-UAB-UPC-FECYT. Sessió d'introducció al curs "Conceptos científicos cotidianos". 10 h.
5-7-10  Juliols'10 UB. Curs "Reciclatge a cinc bandes". Director: Ricard Torres. Sessió "El reciclatge i el Segon Principi de la Termodinàmica". 12-14 h.
6-7-10  Sant Benet de Bages, Fundació Alícia,. 3ra trobada internacional de Científics i Cuiners. Intervenció: "Sferificacions i macarrons. La ciència en la cuina tradicional i moderna"  13:15 a 13:45
8-7-10. Barcelona, El Corte Inglés del Portal de l'Àngel, Àmbit Cultural.  Presentació del llibre "Sferificaciones y macarrones". Xerrada amb experiments. Presentador: Toni Massanés, de la Fundació Alícia. 19 h.

15-7-10 Arts Santa Mònica, Barcelona. En el marc de l'exposició sobre ciència i cuina. Taller per a professors de primària i secundària, amb experiments: "La cuina com a eina per explicar ciència". 11 a 13 h.

22-7-10. Mataró, Llibreria Robafaves.  Presentació del llibre "Sferificaciones y macarrones". Xerrada amb experiments. 19 h.

16 i 17-9-10  Bilbao, XXVIII Jornadas de Ingeniería Química. Ponencia invitada "Metodologías para la adquisición de competencias transversales en Ingeniería Química" (presentación). Póster "TFC: la Tutoría de Fin de Carrera

" (póster)

13-10-10 CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2010-2. "La salinització del Llobregat".  17 h.

14-10 -10  Ajuntament de Mataró. Jornades de Salut i alimentació. Conferència  "Les etiquetes dels aliments. Com són i com haurien de ser"

15-10-10  Xàbia.  Conferència “Ciència de/a la cuina. Cuina tradicional i cuina molecular".  20 h. (presentació)

16-10-10 Xàbia. Taller per a professors  "Experiments a la cuina"  11 a 13 h. (vegeu YouTube, canal Claudi Mans)

27-10-10 València, 16 h. Sessió CEFIRE per a professors de secundària. “Experiments a la cuina”

27-10-10  València. Taula rodona “La ciència de la cuina i la cuina de la ciència  Bar de l'Octubre CCC. Amb Pere Castells i Emili Piera. Modera Núria Cadenes.

11-11-10  Vilafranca del Penedès. Jornada “La sensometria, una eina d’estudi i adaptació als mercats”. INCAVI-VITEC-UPC-URV. Ponència "Anàlisi sensorial i textures. Una introducció no professional a una jornada per a professionals" 9:30 h.

11-11-10 CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2010-3. Tema "El sincrotó: què és i per a què serveix" 17 h.

12-11-10  Barcelona, Arts Santa Mònica. Jornada sobre Seguretat Alimentària ACSA-Fundació Alícia. Conferència "La cuina com a eina per fer ciència"  16 h.

16-11-10  Barcelona, Col·legi Maristes La Immaculada. Conferència “La truita cremada: la ciència a la cuina” 16-11-10. 9 a 10 h.

17-11-10  Sant Sadurní d'Anoia.  IES Intermunicipal. Participació en el Dia de la Ciència a les Escoles. "La cuina, un laboratori científic". 12 a 13 h.  Organitza Talencia.

25-11-10  Barcelona, biblioteca Roquetes. Conferència "La ciència de la cuina" 19:30 h.

1-12-10  Castelló, Universitat Jaume I, Escola d’Enginyeria i Ciències Experimentals. Conferència "Mengem química, naturalment" 12 h.

2-12-10  Barcelona, sala d'actes de la parròquia de Sant Eugeni, Comte Borrell 307. Curset grup A12 (URL) "Aspectes científics de l'alimentació". Dies 2, 9, 16 i 23 de desembre, de 19 a 20:45.

 

Activitats 2009

14-1-09  Barcelona, biblioteca Nou Barris. Conferència "La cuina a casa, un laboratori científic?". 19 h.

22-1-09   Barcelona. Institut de Recerca de Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA – UB). Jornada "SEGURIDAD ALIMENTARIA: Ciencia, Tecnología, Legislación". Moderador de la taula rodona "Tecnologia y seguridad alimentaria". Facultat de Farmàcia UB. 12 h.

26-1-09   Sant Fruitós de Bages (Fundació Alicia ). Ponència "El lenguaje científico en las etiquetas". "2ª Encuentro cocineros y científicos en ALICIA".

27-1-09  Fraga. IES Ramón J. Sénder. Programa CienciaViva. Conferència "¿Naturaleza natural?".  12 h.

4-2-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-1.. "Existeix el menjar equilibrat?" 17 h

5-2-09  Esparreguera, Escola El Puig.  Sessions amb els alumnes d'ESO.

16 a 22-2-09  Consultoría a la Fundación Rafael Dondé, Guadalajara, Mèxic.

25-2-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-2. "La ciència dels espectacles de Pep Bou" 17 h.

27-2-09  Universidad de Alcalá de Henares. Conferencia "Pan mojado con perfume,la ciencia de la nueva cocina". 13 h.

2-3-09  Manacor.  Centre de Professorat i Recursos de Manacor. Curs "Química dels productes quotidians" per a professorat de secundària (4 sessions: 2, 3, 16 i 17 de març)

3-3-09 Començament del curs virtual "La llar i els productes quotidians, eines per educar física i química". ICE-IL3

4-3-09  Piera, IES Guinovarda. Activitat d'orientació per a secundària  "La UB s'apropa"  12:20 a 13:20 h

5-3-09 Badalona, llibreria Saltamartí. Presentació del llibre "La vaca esfèrica" 19:30 h.

11-3-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-3. "Cosmètics, entre la decoració i la sanitat" 17 h.

12-3-09  Guadalajara, Centro Asociado de la UNED. Conferencia "Comemos química, naturalmente" .  20 h.

13-3-09  Barcelona, Acadèmia Granés. Activitat d'orientació per a secundària  "La UB s'apropa"  10 a 11 h

13-3-09  Caldes de Montbui, Escola Pia. Conferència "La ciència a la cuina"  21:15 h.

24-3-09 Barcelona UB edifici històric. Activitat d'orientació per a secundària "Apropa't a la UB". 10 h.

25-3-09  Tarragona. CaixaForum. Conferència "Cuina, la química quotidiana"  10 i 12 h.

25 i 26-3-09  Barcelona. 39 Jornadas del Comité Español de la Detergencia.

27-3-09  Pineda, IES Euclides. Activitat d'orientació per a secundària  "La UB s'apropa"  9 h

30-3-09  Barcelona, CETT. Classe-taller "La química culinària" dins del "Curs d'Alta gastronomia executiva i creativa". 16 h.

2-4-09  Vilanova i la Geltrú, IES Joaquim Mir. Activitat d'orientació per a secundària  "La UB s'apropa"  10 a 11 h

3-4-09 Barcelona. UB Pl. Universitat, aula 111 Fac. Filologia. Acte d'inauguració de la restauració de la Taula Periòdica de 1934. Intervenció: "La taula periòdica de l'aula Garcia Banús". 13 h. (fotos, presentació, fulletó text i portades)

16-4-09  Castellar del Vallès, IES Castellar. Conferència "La cuina, la química complicada"  11 i 12:30 h.

17-4-08  Girona. CaixaForum.  Conferència "Cuina, la química quotidiana"  10 i 11:30 h.

21-4-09 Barcelona UB edifici històric. Activitat d'orientació per a secundària "Apropa't a la UB". 10 h.

21-4-09  Barcelona UB Facultat de Química aula 202. Presentació del llibre "La vaca esfèrica".  13:10 h

22-4-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-4. "Química de la investigació criminal"  17 h.

24 i 25-4-09  Leuven (Bèlgica). Reunió de la Working Party on Chemical Engineering Education de la EFCE.

28-4-09   CosmoCaixa Barcelona.  Matins de ciència. Conferència  "Cuina, la química quotidiana". 10 h.

12-5-09  Visita a la UCDavis (University of California at Davis), Robert Mondavi Institute for Wine and Food Science

20-5-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-5. "Transgènics, sí o no?"  17 h.

26-5-09 Balaguer IES Ciutat de Balaguer. Activitat d'orientació per a secundària "La UB s'apropa". 14:00.

27-5-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-6. "El canvi climàtic avui"  17:00.

10-6-09  CosmoCaixa Barcelona  Cicle de conferències de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) "Ciència i ciutadania". Conferència: "La vaca esfèrica: llenguatge científic i llenguatge quotidià". 19:00.

11-6-09  Sitges.  XI Congreso de la Sociedad Española de Nutrición. Participació a la taula rodona: "Información alimentaria al consumidor"

11-6-09   Fundació "la Caixa"  Girona. Cicle de conferències de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) "Ciència i ciutadania". Conferència: "La vaca esfèrica: llenguatge científic i llenguatge quotidià". 19:30.

15-6-09  Universitat de Barcelona, Dept. Enginyeria Química. Curso para Operadores de Terminales Químicas. Conferencia de introducción. 10:00.

18-6-09  Barcelona, Hotel  Catalonia Ramblas.  Jornada Técnica del Comité Español de la Detergencia: "Escenarios de exposición". Coordinació científica i introducció

30-6-09 Barcelona, CSIC-Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals. Commemoració de l'aniversari de la mort del Dr. Juan José García Domínguez.

2-7-09  La Corunya, Universitat (Reitoria, A Maestranza). Curs d'estiu "Conceptos

 científicos cotidianos"   11:00 a 12:00.

7-7-09  Barcelona, Els Juliols Sènior de la UB. Conferència "Naturalesa natural"  10:00-12:30.

20-7-09  Barcelona, Els Juliols de la UB’09. Conferència “La nostra alimentació, cada cop més en mans de la tecnologia?” dins del curs “La alimentació. Escenaris de futur” dirigit per Jesús Contreras. 12 a 14 h. (PDF's de la presentació i del text)

15-9-09  Barcelona, Facultat de Química UB. Començament del curs de lliure elecció "Introducció a la Formulació dels Productes Quotidians". (Més info)

7-10-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-7. "Riscos dels productes químics domèstics".  17:00.

20-10-09  Començament del curs virtual "La llar i els productes quotidians, eines per educar física i química". (7ª edició)  ICE-IL3

22-10-09 Barcelona, Hotel Catalonia Ducs de Bergara.  Jornada Técnica del Comité Español de la Detergencia: "Cómo hacer sostenible para la empresa la sostenibilidad". Coordinació científica.

4-11-09   CosmoCaixa Barcelona. Tertúlies de Ciència 2009-8. "Envoltats de radiacions".  17:00.

5-11-09  Laboratori d'Arts Santa Mònica, Barcelona. Conferència "Pintura: producte-material a la interfase ciència-art" , activitat paral·lela a l'exposició "Frequències", d'Eugènia Balcells. 19-21 h.

9-11-09  Sevilla, Universidad Pablo de Olavide. Semana de la Ciencia. Conferència "Comemos química, naturalmente"  13:00.

11-11-09  Sagunt, CEFIRE.  Cicle "Parlem d'Educació". Xerrada per a mestres i professors (15-17 h), i activitat per a professors sobre la matèria "Ciències per al món contemporani" (17:45-20:30)

16-11-09  Universitat de Barcelona, edifici històric Pl. Universitat, aula 111 Fac. Filologia. Commemoració Sant Albert'09. Conferència "Les meves taules periòdiques". 18 h.

18-11-09  Vilafranca del Penedès, Auditori. Jornada "Dia de la Ciència a les Escoles" del CRP de l'Alt Penedès. Conferència "La cuina de casa, un laboratori científic" 11:30 a 13:00.

11-12-09  Barcelona, conferencia a AEPSAT "Etiquetas: la cuadratura del triángulo" 12 h. Reservat a socis.

15-12-09  València, Col·legi de Químics i Unió de Consumidors "Las etiquetas de los alimentos, un difícil equilibrio". 16:30. Col·legi Notarial. (pdf)

21-12-09  Mataró, Escola Pia. Xerrada amb experiments per a 2n de Batxillerat ciències:  "La ciència de la cuina". 12:30 h.